vrijdag 18 september 2015

Diverse Types Van Studentenlening Aanvragen Online?

Voor welke leningen kan een student in aanmerking komen?

Dan kan een minilening kan voor de gekste, onvoorziene uitgaven uitkomst bieden. Wie heeft het niet een keertje meegemaakt dat ineens geheel onverwacht de vaatwasser de geest gaf, of dat opeens de uitlaat onder de auto vandaan viel? Het grote voordeel van een minilening is dat het vaak mogelijk is om er een korte looptijd voor aan te gaan.

Soms is het zelfs mogelijk om de looptijd van een minilening slechts één maand te laten duren. En dat is natuurlijk mooi, omdat je er dan ook weer meteen van af bent. Daarnaast is het bij een minilening ook altijd heel duidelijk wat de extra kosten zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld de administratiekosten en de rente. Bij een reguliere leningsvorm vergt het wat meer moeite om dit helemaal uit te zoeken.

Een Studentenlening, met of zonder toetsing

Ook bij een studentenlening krijg je te maken met het Bureau Krediet Registratie, het BKR. Deze instantie in Tiel houdt van iedereen bij welke leningen ze hebben lopen. Maar ze houden ook bij hoe men met een lening omgaat. Met andere woorden: of je in het verleden je maandelijkse termijnen wel netjes op tijd terugbetaald hebt. Er wordt dus gekeken hoe kredietwaardig je bent. Mocht het zo zijn dat je van het BKR een negatieve codering heeft gekregen, dan wordt ook een studentenlening een stuk lastiger. In eerste instantie wordt het aanbevolen om toch eerst te zoeken naar een reguliere leningverstrekker. Dit is namelijk een stuk voordeliger.

Daarnaast is het erg makkelijk om een negatieve BKR te krijgen, en daarom kun je bijvoorbeeld ook proberen uit te leggen dat de aard van de codering niet ernstig, of niet relevant is voor de studenten lening. Mocht dit echter niet lukken, dan zijn er ook aanbieders te vinden die niet samenwerken met het BKR. Hier kan dan tegen een wat hogere rente een direct een studentenlening afgesloten worden.

Een studentenlening aanvragen?

Elke student weet hoe het is om te moeten leven van een studiefinanciering en eventueel een parttime salaris, en velen sluiten dan ook een studentenlening af. Of je nu een keertje niet rond komt aan het einde van de maand, of dat je een stage wilt gaan lopen in het buitenland; iedere student komt wel eens geld te kort. En dan kan het handig zijn om een studentenlening af te sluiten. De optie om rood te kunnen staan op je studentenrekening is natuurlijk ook een mogelijkheid. Officieel valt dit namelijk ook onder de noemer studentenlening.

Als je als student zijnde extra geld wilt lenen, is het verstandig om eerst informatie in te winnen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Zij bieden namelijk de optie voor een zogenaamde aanvullende lening. Bij deze vorm van studentenlening is rekening gehouden met de financiële situatie waarin de meeste studenten verkeren, en zo’n lening is vaak nog een stukje goedkoper dan een studentenlening bij een bank. Sommige banken bieden ook de mogelijkheid tot een studentencreditcard.

Of je nu in Nederland of in het buitenland studeert, met deze creditcard is het altijd mogelijk om geld op te nemen, of te betalen aan de kassa. Natuurlijk kost geld lenen altijd geld. Het is dan ook erg verstandig om eerst uit te zoeken hoeveel geld je in de toekomst maximaal af kunt lossen, zodat je later niet in de problemen komt. En controleer ook altijd eerst of de voorwaarden van deze studentenlening passen bij je toekomstige financiële situatie, alvorens de lening aan te gaan. Zodra het bedrag eenmaal terugbetaald moet worden, zal het dan ook elke maand geld kosten.
Een studentenlening is goedkoop, maar kost nog steeds geld!

Een studentenlening zal vroeg of laat terugbetaald moeten worden. Hoe groter het geleende bedrag, hoe meer je betaalt aan rente. Los daarom altijd zo snel mogelijk af, want je betaald geen rente over een reeds afgeloste bedrag. En bovenal: leen met je studentenlening nooit meer geld dan je later af kunt lossen.

Lening zonder BKR-toetsing

Een particuliere lening is een uitkomst voor mensen die weten dat ze niet door de BKR-toetsing heen komen. BKR-registratie komt bij veel mensen voor, en dit hoeft ook zeker niet te betekenen dat je voor de kredietverstrekker een risico vormt. Een klantenkaart bij een warenhuis, het hebben van een creditcard, of de optie om rood kunnen staan bij een bank, zorgen allemaal al voor een registratie. Je zult echter pas een codering achter je naam krijgen als je bijvoorbeeld te veel hebt uitgegeven met een creditcard. In deze gevallen is het echter toch vaak alleen maar mogelijk om een particuliere lening te krijgen.

Een particuliere lening als studentenlening?

Een particuliere lening is een lening van een bepaald geldbedrag, zonder dat hier een financiële instelling bij komt kijken. Zo gaan sommigen mensen een particuliere lening aan bij een vriend, of bij een lid van de familie. Er zijn best veel mensen die dat wel eens doen, en dat is ook best begrijpelijk. Een particuliere lening bij een vriend of familielid namelijk (meestal) rentevrij. Bovendien worden er meestal geen vaste afspraken gemaakt over de terugbetaling. Toch is het geen gek idee om dergelijke afspraken toch te maken, en zelfs om ze op papier vast te leggen. Al is het alleen maar om ruzie en spanningen te voorkomen.

Behalve lenen bij bekenden, zijn er ook particulieren op het internet en in de krant te vinden, waarbij een particuliere lening aangegaan kan worden. Vaak kijken deze onderhandse geldverstrekkers niet naar een eventuele BKR-registratie. Maar omdat ze daardoor wel een groter risico lopen, staat daar echter vaak een hogere rente tegenover.

Onenigheid kan bij een particuliere lening heel gemakkelijk ontstaan. Bijvoorbeeld als je een keertje financieel niet uitkomt, en je een bepaald termijn niet op tijd kunt aflossen. Dit is vervelend voor de geldverstrekker, maar ook voor jezelf! Het komt wel eens voor dat particuliere leningverstrekkers dan opeens een hogere rente gaan vragen. Stel daarom voor een particuliere lening altijd een goed contract op.

0 reacties: