vrijdag 1 april 2016

Alles over het BKR in Tiel

BKR betekend Bureau Krediet Registratie. Dit Bureau Krediet Registratie is gevestigd in Tiel Nederland. De naam zegt het al, ze houden dus bij welke kredieten u heeft afgesloten en wat de waarde van deze kredieten is. Over BKR bestaan veel verkeerde beelden. Zo denkt men dat men bij BKR beslist of een krediet verleent wordt of niet. Dit beeld is verkeerd omdat men bij BKR alleen maar informatie geeft over u. Zoals bij wie u krediet heeft afgesloten, wat de waarde is van dit krediet en of er in de looptijd van dit krediet bijzonderheden zijn voorgekomen.

Doordat krediet verleners inzicht krijgen in deze gegevens is het voor de krediet verlener te bepalen hoeveel risico deze loopt met het verstrekken van krediet. Daarnaast is het voor u belangrijk dat deze BKR check wordt uitgevoerd zodat u ook niet risico loopt om het krediet terug te kunnen betalen. Het is dus een bescherming voor beide partijen.



Op tv en internet heeft u vast en zeker wel eens gezien dat er partijen krediet verlenen zonder dat ze BKR raadplegen. Dit kan wel heel leuk klinken voor uw als u een slechte notering hebt bij BKR maar u dient er ook aan te denken dat BKR juist voor u is opgericht (en natuurlijk voor de krediet verlener). Als u leent bij krediet verleners die geen BKR check doen is er voor u minder zekerheid dat u dit krediet kunt aflossen. Daarnaast neemt de krediet verlener een groter risico door u zonder check bij BKR een krediet te verlenen waardoor het logisch is dat de krediet verlener meer geld/rente gaat rekenen om het risico in te dekken. Kleine bedragen bij banken lenen is relatief duur. Hier vind u informatie over hoe u renteloos kunt lenen!